Historia

Emmaboda Karate Klubb grundades 1987 (29 oktober) av Roland Falheim som ville fortsätta träna karate när han flyttat ifrån sin tidigare klubb i Karlshamn. I klubbens stadgar fastslås att klubben skall vara en ideell och demokratisk förening. Klubben är ansluten till JKA Sweden, som i sin tur är anslutna till Japan Karate Association (JKA), samt (RF) Riksidrottsförbundet genom Svenska Karateförbundet.

Klubbens verksamhet låg nere under tiden hösten-94 till hösten-00, då Roland Falheim var bosatt i Malmö. Sedan starten har klubbens verksamhet varit mest inriktad på träning. Tävlingsintresset har tidigare mest legat på klubbnivå, med har ökat rejält, i och med de framgångar klubben haft på senare tid. Bl a Guld, Silver och Brons placeringar på JKA RM vid fler tillfällen. Samt ett Guld och ett Brons på WTKA's Worldchampionship i Italien 2006.

2016 startade klubben upp en ny sektion för boxning, med Roland Finser från Tyskland som tränare som tyvärr fick läggas ner efter två år.

För närvarande bedrivs träningsverksamhet med KARATE, tre dagar i veckan. Under vissa perioder har klubben haft intresse av att träna KOBUDO (Vapenträning). Klubben erbjuder utökad träning (Specialidrott) för de elever som studerar på Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda. Som träningslokal används i huvudsak hallarna i Emmaboda Sporthall.

Klubbhistorik

HändelseÅr
Klubben bildades1987
Sensei graderade Shodan1990
Sensei, "Årets tränare", Idrottsgalan2004
VM Guld (WTKA) Italien2006
SM Guld2009
Träningsläger, Venedig2015
Boxningssektionen startar2016
Boxningssektionen lägger ner2018