Historia

Emmaboda Karate Klubb grundades 1987 (29 oktober) av Roland Falheim som ville fortsätta träna karate när han flyttat ifrån sin tidigare klubb i Karlshamn. I klubbens stadgar fastslås att klubben skall vara en ideell och demokratisk förening. Klubben är ansluten till JKA Sweden, som i sin tur är anslutna till Japan Karate Association (JKA), samt (RF) Riksidrottsförbundet genom Svenska Karateförbundet.

Klubbens verksamhet låg nere under tiden hösten-94 till hösten-00, då Roland Falheim var bosatt i Malmö. Sedan starten har klubbens verksamhet varit mest inriktad på träning. Tävlingsintresset har tidigare mest legat på klubbnivå, med har ökat rejält, i och med de framgångar klubben haft på senare tid. Bl a Guld, Silver och Brons placeringar på JKA RM vid fler tillfällen. Samt ett Guld och ett Brons på WTKA's Worldchampionship i Italien 2006.

2016 startade klubben upp en ny sektion för boxning, med Roland Finser från Tyskland som tränare.

För närvarande bedrivs träningsverksamhet med KARATE, tre dagar i veckan, och BOXNING två dagar i veckan. Under vissa perioder har klubben haft intresse av att träna KOBUDO (Vapenträning). Klubben erbjuder utökad träning (Specialidrott) för de elever som studerar på Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda. Som träningslokal används i huvudsak hallarna i Emmaboda Sporthall.

Klubbhistorik

HändelseÅr
Klubben bildades1987
Sensei graderade Shodan1990
Sensei, "Årets tränare", Idrottsgalan2004
VM Guld (WTKA) Italien2006
SM Guld2009
Träningsläger, Venedig2015
Boxningssektionen startar2016