Varför träna karate?

Karate erbjuder ett unikt tillfälle till att lära sig självförsvar, och till att utveckla både fysisk kontroll och självförtroendet. Den skicklighet och attityd du förvärva, kommer att hjälpa dig i alla aspekter av ditt liv. Även om man kan tävla mot varandra, är karateträningen en tävling i sig själv, och man utvecklas i sin egen takt. Miljön är idealisk för de som älskar fysisk aktivitet, men inte gillar trycket från andra i lagsporter. Karaten utvecklades för århundraden sedan i fjärran östern, och var ursprungligen en konst mer än en sport. I Japan, studerade Samurajerna karate som en del av deras militära träning. Karate är en avkopplande och konkurrerande aktivitet, som är baserad på traditioner, träning och disciplin för kropp, tanke och själ vilket har utvecklats genom tiderna.

Karate är för alla, från 7 och uppåt. Inom karate finns inga begränsningar för vad tanke och kropp kan göra. Eleverna lär sig många fysiska rörelser tillsammans med själslig disciplin.

Man kan börja träna av olika anledningar.

Träningen i klubben hjälper till att utveckla och utföra följande:

Tanke:

Lära sig kontroll, respektera, disciplin, beslut och själv kännedom. Koncentrationen är en viktig del, för att nå en hög nivå av skicklighet i karate, och till att bygga en stark, självsäker och bestämd karaktär.

Kropp:

Förbättra styrka och att förstå kroppen. Karaten främjar en total sett bra hälsa.

Själ:

Utveckla självförtroende, stolthet och mental hälsa.

Varför Karate?

Fördelar 
Bra för hjärtat 
Stärker skelettet 
Bygger muskler 
Skapar uthållighet 
Utvecklar koordinationen 
Utveckla tålamod 
Stärker imunförsvar 
Minskar skaderisk 
Diciplin 
Uthållighet 
Bättre förståelse 
Bättre koncentrationsförmåga 
Fokus 
Självförtroende 
Lugnare personlighet 
Självkontroll 
Mentalt starkare 
Smidigare 
Snabbhet